Lead Engineer

💼 Full-time

📍Amsterdam, Nederland

👥 Technical

Do you want to hop on board our rocketship and become part of a fast-paced, dynamic, SaaS start-up? And are you ready to join us on our mission to make all audio accessible? Keep reading!

De Functie

Wij zijn opzoek naar iemand met een sterke technische achtergrond en leiderschapskwaliteiten. Jouw rol is om zakelijke vereisten om te zetten in uitvoering door een team van 5 – 7 engineers te leiden. Je plant sprints, voert retrospectieven uit, ontwikkelt de carrières van de teamleden, neemt een breed scala aan verantwoordelijkheden op je, beoordeelt en schrijft code, en werkt samen aan de product-roadmap. Je moet je op je gemak voelen in een omgeving met een snel tempo, waarbij je het hoofd en de organisatie helder houdt, weet wat je prioriteit moet geven en wat je moet delegeren.

Over Amberscript

“We waarderen het nemen van verantwoordelijkheid en het stellen van ambitieuze doelen terwijl we oprecht blijven en klanten blij maken.”

Wij zijn Amberscript, een dynamische startup met als doel audio toegankelijk te maken door deze om te zetten in tekst. Met de beste spraakherkennings algoritmen op de markt besparen we onze klanten honderdduizenden uren aan handmatig werk en stellen we duizenden mensen met auditieve beperkingen (doven en slechthorenden) in staat om video en audio gemakkelijker te begrijpen.

We zijn bezig een zeer traditionele markt te verstoren (transcriptie en ondertiteling). Nu we product-markt-fit hebben bereikt, zijn we snel aan het opschalen. Onze AI-spraak-naar-tekst-engine behaalt de beste resultaten op de markt, zoals bewezen door onafhankelijke tests in de media. Ons product wordt inmiddels  wereldwijd door meer dan 1 miljoen gebruikers gebruikt.

Het Profiel van een Lead Engineer

 • MSC in Computer Science of een gerelateerd vakgebied
 • Senior ervaring als software-engineer– ontwerpen, implementeren en lanceren van functies en producten
 • Ervaring met het managen van een team van software-engineers
 • Ervaring in het werken met Java Spring, en NodeJS is een pluspunt
 • Groei-mindset in je werk, jezelf en het team
 • Je bent proactief, communiceert goed in het Engels en leert snel
 • Je bent in staat om in Amsterdam te werken

De Voordelen

 • Een dynamische werkomgeving waarin je dagelijks je vaardigheden kan verbeteren
 • Een bruisend kantoor in hartje Amsterdam met collega’s van meer dan 15 verschillende nationaliteiten
 • Gratis drankjes en snacks op kantoor (in niet-COVID-tijden)
 • Vrijdagmiddagborrel (in niet-COVID-tijden)

Kun jij je hierin vinden? Stuur dan je cv naar [email protected].

Aan recruiters: sorry, maar we houden ervan om zelf te recruiten en accepteren alleen directe sollicitanten. Bespaar alstublieft uw en onze tijd en neem geen contact op. Bedankt!